Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?


Overkomt dit de beste of is het niet zo slim... Lees snel verder

Je wachtwoord verzwakt snel

Wachtwoorden. Ze zijn je online beveiliging. Persoonsgebonden en dus alleen door jou te onthouden. Maar lukt dat wel? Al die wachtwoorden onthouden? Hier een tip!
Nieuws
01 December 2021
Niels van Londen
Wachtwoord vergeten?

De hoeveelheid wachtwoorden is soms overweldigend. Het is niet slim om je wachtwoord op papier te zetten of nog erger, in een document op de computer. De sterkste wachtwoorden zijn alleen niet makkelijk te onthouden. Een combinatie van HOOFDLETTERS, kleine letters cijfers en speciale tekens. En dan bij voorkeur meer dan 10 tekens. Succes!

Dit is natuurlijk ontzettend omslachtig met gevolg, notitieblokken vol wachtwoorden. Die dan ook voor het gemak open en bloot in huis liggen. Mocht een inbreker het gemunt hebben op kostbare juwelen, jouw wachtwoorden kunnen nog veel meer waard zijn.
Gelukkig denken wij met je mee. Zo kun je wachtwoorden opslaan in een soort van (online) kluis. Deze kluis heeft één algemeen wachtwoord. In de kluis kun je per website je gebruikersnaam en wachtwoord opslaan. Zo kun je sterke wachtwoorden genereren en je geen zorgen te maken over het onthouden ervan.

Je bent niet de enige…

Een wachtwoord vergeten van een website, webwinkel of een andere belangrijke organisatie? Iedereen overkomt het, iedereen vind het lastig en het zijn er gewoon te veel. Voor de belastingdienst, het ziekenfonds, de bank, de webwinkels, de staatsloterij, etc. etc.
Veel van onze klanten bellen of e-mailen ons met het verzoek om een nieuw wachtwoord in te stellen voor een Microsoft 365 account, inlog van de website, omdat men het niet meer weet, het boekje kwijt is, op een andere locatie zitten dan waar hun boekje ligt of men net even niet bij het Word of Excel bestand kan. Dan is zo’n online kluis misschien wel erg handig. En als deze online kluis dan ook nog op alle devices benaderbaar is, dan is de cirkel rond en de beveiliging optimaal.

Ons advies

Zo’n online kluis is geen nieuw begrip. Officieel wordt het een wachtwoordmanager genoemd. Er zijn verschillende applicaties beschikbaar. Enkele voorbeelden zijn Keepass en Lastpass. Alles op één plek, met slechts één wachtwoord. Dat moet te onthouden zijn… Wil je meer informatie en tips over een wachtwoordmanager of online wachtwoorden kluis?

We adviseren je graag.

Neem contact met ons op

NetSolid Sights

© NetSolid Sights
Morsestraat 11 Tiel - All rights reserved.

Social