F.A.Q. - Frequently Asked Question


Veel vragen zijn al eens gesteld. Zoek hier eerst naar de antwoorden voordat je je vraag stuurt naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tips

 • Neem even de tijd om de vragenlijst te doorzoeken.
 • Stel eerst het onderwerp vast in de linkerkolom en doorzoek dan de vragen aan de rechterzijde. 
  • Hoe kan ik een storing melden?

   Het melden van storingen doet u bij onze supportdesk. Als het gaat om problemen en storingen op onze diensten, dan lossen wij dit kosteloos voor u op. Op basis van Best Effort, zoals u dat van ons gewend bent. Het gaat dan om één van de volgende diensten die niet beschikbaar is of niet goed functioneert:

   • Webhosting
   • Co-locatie
   • VPS
   • Dedicated server
   • Domeinregistratie
   • Office 365 incl. beheer
   • NAS beheer
   • VOIP
   • SpamExperts
   • Online werkplek

   Het kan ook voorkomen dat u hulp nodig heeft of een vraag of probleem heeft die niet gerelateerd is aan ons product of onze dienst. Dit noemen wij aanvullend support.

   Bijvoorbeeld: u heeft een vraag over uw website of het lukt niet om de e-mail in te stellen op uw lokale werkstation, enzovoort.
   Dan staan wij ook voor u klaar om uw probleem op te lossen. Hier zijn de volgende aanvullende voorwaarden van toepassing:

   • Wij hanteren een starttarief per incident/aanmelding/vraag;
   • Het uurtarief wordt achteraf gefactureerd;
   • Wij zijn alleen bereikbaar op werkdagen van 8:30 tot 17:30;
   • Aanmelden is alleen mogelijk via het support e-mailadres;
   • De support is op basis van Best Effort. Dat wil zeggen dat wij zo snel mogelijk helpen maar contract klanten hebben voorrang. De werkzaamheden worden alleen uitgevoerd op werkdagen van 8:30 tot 17:30.

   Service Level Agreement (SLA)
   Voor klanten die sneller geholpen willen worden en willen beschikken over gegarandeerde responsetijden hebben wij twee SLA contracten namelijk onze Basic SLA en Premium SLA. Met een SLA contract bent u verzekerd van goede support met vooraf afgesproken reactietijden. Alleen met een SLA contract heeft u recht op telefonische support.

   Basic SLA
   Met een Basic SLA contract kunt u tijdens onze werkdagen van 8:30 tot 17:30 contact met ons opnemen voor het melden van storingen en het aanvragen van changes (RFC). Storingen kunt u melden bij onze helpdesk via ons telefoonnummer of via email. Bij storingen is onze responsetijd maximaal twee uur. Bij changes (RFC) is onze responsetijd acht uur op basis van kantoortijden.

   Premium SLA
   Met een Premium SLA contract kunt u 14 uur per dag, 7 werkdagen in de week, contact met ons opnemen voor het melden van storingen en het aanvragen van changes (RFC), ook tijdens vakanties en feestdagen. Met een Premium contract heeft u toegang tot een speciaal SLA telefoonnummer met pincode. Bij storingen is onze responsetijd één uur. Bij changes (RFC) is onze responsetijd vier uur op basis van kantoortijden.

  • Moet ik mijn diensten elk jaar verlengen?

   Alle diensten die u bij ons afneemt worden automatisch stilzwijgend verlengd totdat u deze opzegt. U hoeft dus niet elk jaar door te geven dat u deze wilt verlengen. Een overzicht van facturatiedata van uw abonnementen kunt u bekijken in ons klantenportaal via het tabblad abonnementen.

   Uw domeinen kunt u bekijken in uw klantenportaal onder het tabblad domeinnamen. De webhosting kunt u vinden onder het tabblad hostingpaketten.

  • Waar kan ik mijn gegevens wijzigen?

   U kunt al uw gegevens wijzigen onder het tabblad "Uw klantgegevens" in ons klantenportaal.

   Uw domeingegevens zoals de houder kunt u wijzigen bij het tabblad "Domeinen", de betreffende domeinnaam en vervolgens onder WHOIS gegevens. Per tabblad kunt u vervolgens de gegevens wijzigen. 

  • Wat doe ik wanneer mijn huidige registrar niet mee wil werken aan de verhuizing van mijn .nl domeinnaam?

   Uw oude registrar beschikt over dit token en is verplicht u dit te verstrekken binnen vijf dagen nadat u daarom verzocht heeft mits u alle betalingen voldaan heeft. Hoe u het token op kunt vragen verschilt per registrar. Raadpleeg hiervoor uw registrar.

   Bij het opvragen van het token laat u uw oude registrar weten dat u een nieuwe registrar heeft. Het is verstandig de oude registrar daarbij ook te informeren wie de nieuwe registrar is en wanneer u verwacht dat de verhuizing zal worden doorgevoerd. Dit kan de afhandeling van de verhuizing versoepelen. Mocht uw oude registrar geen gehoor geven aan uw eerste verzoek om u het token aan te leveren, dan kunt u gebruik maken van een de escalatieprocedure van SIDN. U kan hier een voorbeeldtekst vinden om de oude registrar te sommeren alsnog het token te verstrekken.

   Huidige registrar verstrekt token niet Let wel: Als de escalatieprocedure onterecht blijkt te zijn dan krijgen wij een boete van SIDN. In dat geval zullen wij deze kosten aan u doorberekenen.

   Problemen bij verhuizingen

   Als uw oude registrar niet voldoet aan de vermelde verplichting om u het token te verstrekken binnen vijf dagen, dan kunt u dit aangeven bij uw nieuwe registrar. Deze kan om te beginnen contact opnemen met uw oude registrar en hem verzoeken u alsnog het token te verstrekken. Mocht ook dit niet lukken, dan kan uw nieuwe registrar contact opnemen met SIDN waarna het token alsnog via de oude registrar of in het uiterste geval via SIDN beschikbaar komt.

   U dient overigens bij uw nieuwe registrar aan te geven dat uw oude registrar weigert het token te verstrekken. Daarnaast dient u zich als houder van de betreffende domeinnaam te identificeren. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door een kopie van uw identiteitsbewijs (bij bedrijven ook een KvK-uitreksel) te verstrekken aan de nieuwe registrar.

   Tenslotte heeft SIDN een specifieke procedure in geval uw oude registrar niet in staat is het token te verstrekken (bijv. bij faillissement). Hiervoor kunt u contact opnemen met de nieuwe registrar.

  • Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

   Bij ons kunt u op de volgende manier betalen:

   • Automatisch incasso
   • Vooruitbetaling
   • IDEAL

   Voor automatische incasso gelden de volgende voorwaarden:

   • Nieuwe klanten kunnen de eerste keer geen gebruik maken van incasso, incasso is pas mogelijk vanaf de 2e factuur. 
   • U dient bij het aanvragen van een account op onze site hiervoor uw giro- of bankrekening in te vullen en akkoord te gaan met de incasso voorwaarden.
   • Gelieve te zorgen voor voldoende saldo op uw rekening waarvan wij kunnen incasseren om administratiekosten te voorkomen.
   • Wij incasseren 2 keer per maand.

   Al onze facturen worden tweewekelijks verstuurd in een verzamelfactuur. Hierbij worden alle voltooide registraties en verlengingen van de periode hiervoor gefactureerd.

  • Ik ben mijn logingegevens kwijt. Wat moet ik doen?

   Wanneer u uw wachtwoord voor het controlpanel kwijt bent geraakt kunt u dit ons per e-mail laten weten. We zullen u dan het oorspronkelijke wachtwoord zenden naar het e-mailadres dat wij van u hebben in ons systeem.

   Zorg er dus voor dat u altijd uw juiste e-mailadres aan ons doorgeeft. Indien wij geen juist e-mailadres hebben, kunt u ons een kopie legitimatie mailen met het verzoek de wachtwoorden en uw contact e-mailadres aan te passen.

  • Kan ik mijn webhosting pakket uitbreiden of upgraden?

   Wanneer u bij NetSolid een webhosting pakket hebt afgenomen, dan kunt u dit pakket altijd uitbreiden of upgraden.

   Uitbreiden

   U kunt er voor kiezen om enkel meer harddisk ruimte of dataverkeer af te nemen. U bepaalt zelf met hoeveel MB u wilt uitbreiden. Een uitbreiding is direct actief en te gebruiken, nadat deze door 1 van de medewerkers is afgehandeld. Een uitbreiding wordt altijd uitgevoerd voor de resterende contractperiode.

   Upgrade

   U kunt ook kiezen voor een upgrade van het volledige pakket. Zo kunt u bijvoorbeeld van pakket Minimaal naar pakket Lite upgraden. Maar ook grotere stappen ineens zijn mogelijk. U betaalt bij een upgrade alleen voor het verschil tussen het nieuwe en het oude pakket. Een upgrade wordt altijd uitgevoerd voor de resterende contractperiode. Uw bestaande webhosting pakket (alle bestanden, e-mail en databases) blijft gewoon bestaan. U raakt dus geen gegevens kwijt en u hoeft ook niet uw website opnieuw te uploaden.

   Voorbeeld

   U hebt in april een webhosting pakket starter afgenomen. Op 1 augustus wilt u dit pakket upgraden naar Basic. U vraagt deze upgrade aan via het een e-mail aan onze afdeling Sales.

   Nadat de upgrade is verwerkt kunt u direct gebruik maken van het pakket met de nieuwe specificaties. U ontvangt daarna automatisch een factuur voor de periode van augustus tot april. Het volgende jaar ontvangt u in april weer een normale factuur; direct voor pakket basic.

   Let op:

   Een eenmaal afgenomen upgrade of uitbreiding kan pas bij de eerstvolgende contractverlening ongedaan gemaakt cq. teruggedraaid worden.

  • Wat moet ik doen als mijn website is geinfecteerd?

   Indien u merkt of erop geattendeerd wordt dat uw website een virus of een trojan bevat kan dit twee oorzaken hebben:

   • U maakt gebruik van een verouderde versie van een CMS (zoals bijvoorbeeld Joomla 1.0.x), waarbij via een exploit toegang tot uw website is verkregen.
   • Uw eigen werkstation is geinfecteerd met een virus of een trojan en door middel van FTP heeft u geinfecteerde bestanden op uw site geplaatst.

   U dient het volgende te doen:

   • Scan uw werkstation op de aanwezigheid van virussen en trojans en verwijder deze. Hier kunt u een online virusscanner laten scannen. 
   • Verwijder alle data van uw website op onze servers.
   • Wijzig uw wachtwoorden voor uw hostingaccount, e-mailaccounts en uw databases en maak voor elk account een apart uniek wachtwoord aan.
   • Plaats weer schone, nieuwe data op uw website.

   Mocht u gebruikmaken van een CMS zoals bijvoorbeeld Joomla, neem dan contact met ons op, dan helpen wij u verder.

   Belangrijk: Werk te allen tijde uw CMS-pakket bij naar de meest recente versie.

  • Wat is de factureringstermijn voor een Virtual Private Server?

   De factureringstermijn bedraagt per maand, kwartaal of per jaar.

  • Wat is de opzegtermijn van een Virtual Private Server?

   Voor onze Virtual Private Servers hanteren wij een opzegtermijn van een maand.

  • Modelformulier voor herroeping Consument-opdrachtgever

   Modelformulier voor herroeping Consument-opdrachtgever (dit formulier alleen invullen en terugzenden wanneer u de overeenkomst wilt herroepen)

   Aan: NetSolid ICT & Clouddiensten
   Van Heekstraat 11
   3125BN, Schiedam

   E-mail: zie onze website

   Ik deel u hierbij mede, dat ik onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende producten:

   [aanduiding product]*

   herroept.

   Besteld op*/ontvangen op* [datum bestelling bij diensten of ontvangst bij producten] 


    

   [Naam consumenten(en)]

   Adres consument(en)]

   [Debiteurennummer]

   [Handtekening consument(en)] (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)

   * Doorhalen wat niet van toepassing is of invullen wat van toepassing is.

  • Waar staan uw algemene voorwaarden?

   Deze kunt u vinden op onze website via https://www.netsolid.nl/algemene_voorwaarden.pdf

  • Hoe kan ik een dienst opzeggen?

   Log in op ons klantenportaal, ga naar de desbetreffende dienst (bv domeinen), klik op de dienst (bv domein.nl) en klik vervolgens op "abonnement opzeggen".

  • Wat moet ik doen als mijn website is geinfecteerd?

   Indien u merkt of erop geattendeerd wordt dat uw website een virus of een trojan bevat kan dit twee oorzaken hebben:

   • U maakt gebruik van een verouderde en niet up-to-date versie van een CMS (zoals bijvoorbeeld Joomla 1.0.x), waarbij via een exploit toegang tot uw website is verkregen.
   • Uw eigen werkstation is geinfecteerd met een virus of een trojan en door middel van FTP heeft u geinfecteerde bestanden op uw site geplaatst.

    U dient het volgende te doen:

   1. Scan uw werkstation op de aanwezigheid van virussen en trojans en verwijder deze. Hier kunt u een online virusscanner laten scannen. Nog beter is om deze te herinstalleren nadat u van alle belangrijke data een back-up heeft gemaakt. Na de hersinatllatie en na de installatie van een goede virusscanner scanned u uw back-up.
   2. Verwijder alle data van uw website van onze servers
   3. Wijzig uw wachtwoorden voor uw hostingaccount en uw databases. 
   4. Plaats weer schone, nieuwe data op uw website.

   Mocht u gebruikmaken van een CMS zoals bijvoorbeeld Joomla, neem dan contact met ons op, dan helpen wij u verder.

   Belangrijk: Werk te allen tijde uw CMS-pakket bij naar de meest recente versie.

  • Mijn IP is geblokkeerd, wat nu?

   Indien u niet op uw website en of email kan komen dan is waarschijnlijk uw IP adres geblokkeerd en staat deze op onze blacklist. U kunt dit als volgt zelf oplossen door uw IP adres vrij te geven:

   • Log in op ons klantenportaal
   • Ga naar ondersteuning en klik op unblock IP adres

   Nu zal uw IP adres opgezocht worden op onze servers en automatisch vrijgegeven worden.

  • Welke bestanden kan ik veilig verwijderen en welke bestanden en mappen moet ik laten staan?


   Uw website op onze servers staat in de map public_html of domains, uwdomeinnaam en public_html. Deze mappen kunt of mag u niet verwijderen. In de map public_html staan standaard de mappen cgi-bin en images. Verder staan er de bestanden index.html, 400.shtml, 401,403,404 en 500.shtml.

   De mappen cgi-bin en de 400 tot 500.shtml kunt u beter niet verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk maar deze kunt u in de toekomst gebruiken en de bestanden worden door de server gebruikt om fouten te tonen.

  • Hoe kan ik mijn website tonen als mijn domeinnaam nog niet actief is?

   Indien je een website bij ons hebt waarvan de domeinnaam nog niet actief is of nog verhuisd moet worden kun je de nieuwe website benaderen door de hosts file aan te passen.

   Edit op een windows machine het bestand : c:\windows\system32\drivers\etc\hosts en zet hier het nieuwe IP adres in met daarachter www.domeinnaam.nl. Sla het bestand op.

   Voor de aanpassing op een Mac OS kun je hier meer informatie vinden. http://support.apple.com/kb/TA27291

   Nu kun je via je browser je nieuwe website bekijken. Vergeet niet na het testen de hosts file weer terug te zetten.

  • Wat is een EPP code of authorization key?

   Bij een aantal domeinnaam extensies (TLD's) is er een 'EPP code' nodig om een verhuizing in werking te kunnen zetten. Deze code voorkomt dat een domeinnaam zomaar door iedereen verhuisd kan worden.

   Naast 'EPP code' worden ook de volgende namen gebruikt:

   • Token
   • Authorization key
   • Authorization code
   • Registrar auth code
   • Transfer auth code
   • Domain lock key
   • AUTH-ID
   • Authinfo Code

   Let op: Deze code dient u altijd op te vragen bij uw oude provider.

   Een en ander is van toepassing op de volgende domeinnaam extensies (TLD's):

   De authorization key is beschikbaar voor de volgende extensies:

   .NL
   .BE
   .COM
   .NET
   .ORG
   .BIZ
   .INFO
   .NAME
   .IT
   .AE
   .CC
   .TC
   .TV
   .VG
   .WS
   .DE
   .CH
   .GD
   .ME
   .TEL
   .CO
   .GR
   .XXX

  • Wat zijn glue records?

   Glue records verschaffen informatie over een name server waaronder het IP adres en de registrar. Een glue record dient ingesteld te worden indien het domein gebruikt maakt van zijn eigen name servers en er een loop kan ontstaan in het resolven van het domein.

   Bijvoorbeeld:

   • Wat is de name server van voorbeeld.nl? -> ns1.voorbeeld.nl.
   • Wat is het IP adres van ns1.voorbeeld.nl -> onbekend, zoek de gegevens bij de nameserver van voorbeeld.nl
   • Wat is de name server van voorbeeld.nl? -> ns1.voorbeeld.nl

   Enz

  • Hoe verhuis ik een domeinnaam zonder downtime

   Een domeinnaam en of webhostingpakket is te verhuizen zonder downtime. Dit is op een paar verschillende manieren te doen.

   Voorbeeld1

   U verhuisd uw domein naar NetSolid en geeft aan de DNS instellingen te behouden zoals ze nu zijn. Zodra uw domein verhuisd is blijft uw oude site operationeel. Nu kan u uw site copieren naar onze servers en alles goed instellen. Dit kan u eventueel testen door uw lokale hosts file (in Windows in c:\windows\system32\drivers\etc) aan te passen met uw nieuwe IP adres en uw domeinnaam. Zodra alles functioneert en getest is past u de DNS records aan naar de nieuwe server.

   Voorbeeld2

   U vraagt een webhostingpakket en domeinnaam aan bij NetSolid en geeft aan de domeinnaam pas op uw teken te verhuizen. Met de nieuwe site gegevens kopieert u uw bestaande website naar onze servers. Dit kan u eventueel testen door uw lokale hosts file (in Windows in c:\windows\system32\drivers\etc) aan te passen met uw nieuwe IP adres en uw domeinnaam. Zodra alles functioneert geeft u ons het teken de domeinverhuizing in gang te gaan zetten.

   Wij kunnen u uiteraard helpen met deze verhuizing.

  • Draait PHP op de virtual servers in Safe mode?

   Nee, wij draaien onze servers niet in safe mode.

   Het configureren van PHP in safe mode is een veelgebruikte veiligheidsmaatregel bij veel webhosting bedrijven. Een nadeel van de php safe mode restricties is dat het vaak kan leiden tot beperkingen en ook slechtere prestaties. Wij geven onze klanten zoveel mogelijk functionaliteiten binnen PHP, maar willen tegelijkertijd de veiligheid waarborgen. Op onze server staat safe mode uit en staat open basedir aan.

   Elk script dat werkt met de PHP safe mode aan, zal over het algemeen ook werken op onze servers. En zo niet dan kunnen wij dit per klant aanpassen dus neem in dat geval contact met ons op.

  • Hoe kan ik een IP v6 adres toevoegen aan mijn webhosting?

   Log in op uw webpanel

   • Ga naar domeininstellingen
   • Selecteer het domein
   • Kies vervolgens "voeg nog een IP toe aan uw account"
   • Selecteer het IP v6 adres en zorg dat "Maak DNS records voor dit IP" aangevinkt is.

   Indien u geen extra IP v6 adres kunt toevoegen of dat er geen IP v6 adres bij de te kiezen IP's staat neem dan contact op met onze support afdeling.

  • Hoe kan ik mijn MySQL-database aanmaken en beheren?

   Per webhosting pakket heeft u minimaal één MySQL-database. Bij nieuwe webhosting-accounts kunt u deze aanmaken via de optie 'MYSQL beheer' in het controlepaneel op uw website. Hierna klikt u op de optie nieuwe database en kiest u de nieuwe naam en de nieuwe gebruiker van deze database. Zorg voor een goed en veilig wachtwoord.

   De MySQL-database is voor PHP-scripts op uw webhosting te bereiken via localhost of 127.0.0.1. U kunt uw MySQL-database via het web beheren via PHPMyAdmin. Deze functie vindt u in uw webhosting controlepaneel onder "MYSQL-beheer en dan de optie phpmyadmin.

   U kunt uw MySQL database om veiligheidsredenen niet beheren via externe tools en niet benaderen vanaf andere IP adressen, alleen via de lokale PHPMyAdmin.

  • Hoe kan ik mijn website uploaden?

   Een FTP programma is een programma dat kan communiceren via FTP (File Transfer Protocol) met een FTP Server. Met behulp van dit portocol kan u bestanden (file) overdragen (transfer). NetSolid maakt gebruik van deze FTP Servers om de bestanden van gebruikers te ontvangen en deze bestanden te publiceren op het internet.

   U dient al uw bestanden en mappen aan te maken binnen de public_html map indien u uw website toegankelijk wilt maken voor bezoekers.

   NetSolid levert geen FTP programma maar er zijn verschillende Open source programma's vrij te verkrijgen. Een goed en gratis FTP programma is Filezilla.

   Om filezilla goed in te stellen vindt u hieronder een aantal belangrijke instellingen:

   Onder bewerken, instellingen, zorg dat de overdrachtmodus op passief staat.

   Filezilla instellingen

   Maak nu een nieuw account aan, vul hierbij de ftp gegevens in zoals u deze van ons ontvangen hebt en gebruik FTP via TLS vanwege de veiligheid.

   Filezilla instellingen

   Zorg dan wel dat de overdrachtmodus op standaard staat.

   Filezilla instellingen

  • Hoe log ik in bij SpamExperts?


   Om in te loggen bij uw SpamExperts beheerpaneel dient u de volgende handelingen uit te voeren:

   • U logt in op de Klantenportaal van NetSolid
   • U kiest Mijn Paketten onder Pakketbeheer
   • U vindt daar al het product "Diversen hosting - SpamExperts"
   • Klik op de knop "Beheer" en u logt automatisch in op de beheerpaneel van SpamExperts.

   In het klantenpaneel van SpamExperts zijn diverse opties beschikbaar voor het beheren van de spam. De belangrijkste functie is het inzien de gefilterde e-mail en vindt u onder "Spam Quarantaine"

  • Hoe noem ik bestanden van de beginpagina?

   De volgende namen zijn mogelijk:

   • index.php
   • index.cgi
   • index.html
   • index.htm

   Dit bestand plaatst u in de map public_html.

  • Hoe zie ik de gewijzigde webpagina's na uploaden?

   Indien de gewijzigde website niet te zien is na het uploaden, dient u de inhoud van uw internet browser met F5 (CTRL+F5) te vernieuwen. Indien de nieuwe webpagina's in de map "public_html" staan en nog niet zichtbaar zijn, check dan of de eerste webpagina van uw website index.html, index.htm, index.php heet.

  • Ik ben mijn logingegevens kwijt. Wat moet ik doen?

   Wanneer u uw wachtwoord voor het controlpanel kwijt bent geraakt kunt u dit ons per e-mail laten weten. We zullen u dan het oorspronkelijke wachtwoord zenden naar het e-mailadres dat wij van u hebben in ons systeem.

   Zorg er dus voor dat u altijd uw juiste e-mailadres aan ons doorgeeft. Indien wij geen juist e-mailadres hebben, kunt u ons een kopie legitimatie mailen met het verzoek de wachtwoorden en uw contact e-mailadres aan te passen.

  • Ik wil graag een aangepaste configuratie hebben voor mijn website, kan dit?

   In principe is er veel mogelijk bij ons maar zijn er beperkingen indien uw website op onze shared webhosting servers staat. Met een Virtual Private Server of een dedicated server bent u geheel vrij zaken aan te passen en te configureren naar uw eigen behoefte.

   Voor advies op maat neemt u contact op met onze afdeling Sales: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

  • Kan ik een CMS, forum of webshop script draaien op een webhosting pakket?

   Onze servers zijn voorzien van de scripttaal PHP en het database systeem MySQL. Voor deze combinatie zijn vele 1000-en scripts beschikbaar, variërend van content management system (CMS) scripts tot forums, webshops, fotoalbums, startpagina systemen, complete CRM/ERP pakketten en andere handige applicaties.

   Enkele voorbeelden van scripts welke u op onze servers kunt installeren en gebruiken:

   • Joomla CMS
   • Zen-Cart
   • osCommerce
   • phpBB
   • Wordpress
   • Typo3
   • Jack's Formmail
   • Gallery 2
   • Expression Engine
   • Contao
   • phpLinks

   Dit is slechts een kleine selectie van veelgebruikte scripts.

   Commerciële scripts

   In sommige gevallen worden commerciële PHP scripts voorzien van een vorm van beveiliging.
   Om een dergelijk PHP script te kunnen gebruiken is dan een extra programma op de server nodig.

   Enkele voorbeelden van 'encoding'-software:

   • Zend Optimizer (Zend Encoder)
   • ionCube
   • phpShield
   • Obfusc PHP
   • Source Guardian

   Belangrijk:

   Op verzoek kunnen wij uw webhostingpakket voorzien van Zend Optimizer of ionCube.
   Andere encoding-software pakketten zijn misschien ook mogelijk, maar dit dient u eerst voor te leggen aan onze technische afdeling. Hierop kunnen wij op voorhand geen garanties geven.

   Let op:

   Wij adviseren u altijd om de laatste versie te downloaden vanaf de website van de ontwikkelaar/producent. Op die manier maakt u nooit gebruik van een verouderde versie met alle gevolgen van dien, zoals veiligheidslekken en andere risico's.

  • Kan ik mijn webhosting pakket uitbreiden of upgraden?

   Wanneer u bij NetSolid een webhosting pakket hebt afgenomen, dan kunt u dit pakket altijd uitbreiden of upgraden.

   Uitbreiden

   U kunt er voor kiezen om enkel meer harddisk ruimte of dataverkeer af te nemen. U bepaalt zelf met hoeveel MB u wilt uitbreiden. Een uitbreiding is direct actief en te gebruiken, nadat deze door 1 van de medewerkers is afgehandeld. Een uitbreiding wordt altijd uitgevoerd voor de resterende contractperiode.

   Upgrade

   U kunt ook kiezen voor een upgrade van het volledige pakket. Zo kunt u bijvoorbeeld van pakket Minimaal naar pakket Lite upgraden. Maar ook grotere stappen ineens zijn mogelijk. U betaalt bij een upgrade alleen voor het verschil tussen het nieuwe en het oude pakket. Een upgrade wordt altijd uitgevoerd voor de resterende contractperiode. Uw bestaande webhosting pakket (alle bestanden, e-mail en databases) blijft gewoon bestaan. U raakt dus geen gegevens kwijt en u hoeft ook niet uw website opnieuw te uploaden.

   Voorbeeld

   U hebt in april een webhosting pakket starter afgenomen. Op 1 augustus wilt u dit pakket upgraden naar Basic. U vraagt deze upgrade aan via het een e-mail aan onze afdeling Sales.

   Nadat de upgrade is verwerkt kunt u direct gebruik maken van het pakket met de nieuwe specificaties. U ontvangt daarna automatisch een factuur voor de periode van augustus tot april. Het volgende jaar ontvangt u in april weer een normale factuur; direct voor pakket basic.

   Let op:

   Een eenmaal afgenomen upgrade of uitbreiding kan pas bij de eerstvolgende contractverlening ongedaan gemaakt cq. teruggedraaid worden.

  • Waar kan ik mijn website uploaden?

   U heeft van ons een login en hostnaam gekregen per mail. Wanneer u met een FTP-programma inlogt, ziet u de volgende folders: domains, backups, imap, maildir en public_html. U kunt uw webpagina's in de folder public_html plaatsen of indien u gebruik maakt van meerdere domeinen eerst naar domains gaan, dan uw domein kiezen en daarna public_html.

  • Wat is PHP safe mode en open basedir?

   Wij willen onze klanten zoveel mogelijk functionaliteit binnen PHP geven en tegelijkertijd de veiligheid waarborgen. Op onze servers staat safe mode uit, en staat open basedir aan.

   PHP safe mode

   Het draaien van PHP in safe mode is een vaak gebruikte veiligheidsmaatregel bij diverse webhosting providers. Een nadeel van php safe mode is dat het vaak leidt tot ernstige beperkingen en verminderde prestaties.

   Open_basedir

   Om er voor te zorgen dat alleen legitieme scripts worden uitgevoerd op de webruimtes van onze klanten hebben wij open_basedir aangezet. Open_basedir is een veiligheidsfunctie in PHP die de locaties en paden definieert waar vandaan PHP toegang heeft tot de bestanden.

  • Welke content mag ik plaatsen op de servers van NetSolid?

   NetSolid neemt in geen geval verantwoordelijkheid voor de geplaatste content.

   Alle content dient zich te conformeren aan onze Algemene Voorwaarden . Dit betekent dat de content niet in strijd mag zijn met (inter)nationale wetgeving. Denk hierbij aan illegaal verkregen content, maar zeker ook kinderporno of andere vormen van machtsmisbruik.

   Bij twijfel over de rechtsgeldigheid zullen wij eenzijdige stappen nemen om de content van onze servers te verwijderen. Bij aantoonbare of overduidelijke kwaadwillendheid/opzet doen wij aangifte bij de betreffende instantie(s).

  • Wat doe ik als een cronjob wil niet starten?

   Voeg voor uw opdrachtregel /usr/local/php5/bin/php toe.

   Dus als u /home/klantnaam/domains/domein/public_html/Pro/cronjob.php wilt starten wordt de opdrachtregel /usr/local/php5/bin/php /home/klantnaam/domains/domein/public_html/Pro/cronjob.php

  • Kunnen jullie een domeinnaam koppelen of forwarden naar een ander domein?

   Indien u bij ons een domeinnaam registreerd kunnen wij dit voor u forwarden naar een ander domein. Wij kunnen dit op twee manieren doen:

   • wij stellen een forward in
   • wij stellen een zogenaamde URL cloaking in.

   Wat is het verschil?

   Bij de eerste optie wordt de bezoeker doorgestuurd naar het doeldomein waarbij het doeldomein zichtbaar wordt in de browser.

   Bij optie twee blijft de bezoeker uw domeinnaam zien maar wordt hij "onderwater" doorgestuurd naar het doeldomein zonder dat hij/zij er iets van ziet of merkt.

   Geeft u op het bestelformulier aan indien u een forward of een URL cloaking wilt hebben en waar deze naar toe moet.

  • Kan ik toegang krijgen via SSH met specifieke poortnummer?

   Dagelijks worden er vele honderden pogingen gedaan om toegang te krijgen tot de SSH van onze servers via veel voorkomende username/password combinaties. Deze loginpogingen worden altijd uitgevoerd via een verbinding op de standaard poort 22.

   Uit het oogpunt van de beveiliging van onze servers hebben wij de SSH service niet draaien op de standaard poort 22.

   Wanneer u verbinding wilt maken met SSH, dan dient dit eerst te worden geactiveerd door de supportdesk. Zodra dit is geactiveerd, krijgt u van ons het poortnummer door.

  • Wat moet ik doen als mijn website is geinfecteerd?

   Indien u merkt of erop geattendeerd wordt dat uw website een virus of een trojan bevat kan dit twee oorzaken hebben:

   • U maakt gebruik van een verouderde versie van een CMS (zoals bijvoorbeeld Joomla 1.0.x), waarbij via een exploit toegang tot uw website is verkregen.
   • Uw eigen werkstation is geinfecteerd met een virus of een trojan en door middel van FTP heeft u geinfecteerde bestanden op uw site geplaatst.

   U dient het volgende te doen:

   • Scan uw werkstation op de aanwezigheid van virussen en trojans en verwijder deze. Hier kunt u een online virusscanner laten scannen. 
   • Verwijder alle data van uw website op onze servers.
   • Wijzig uw wachtwoorden voor uw hostingaccount, e-mailaccounts en uw databases en maak voor elk account een apart uniek wachtwoord aan.
   • Plaats weer schone, nieuwe data op uw website.

   Mocht u gebruikmaken van een CMS zoals bijvoorbeeld Joomla, neem dan contact met ons op, dan helpen wij u verder.

   Belangrijk: Werk te allen tijde uw CMS-pakket bij naar de meest recente versie.

  • Hoe log ik in op mijn webhostingpaneel (DirectAdmin)?

   Onze Starter, Basic, Advanced en Enterprise hosting maken gebruik van DirectAdmin als hostingpanel.

   Inloggen op DirectAdmin gaat via https://uwdomeinnaam.nl:2222 ('uwdomeinnaam.nl' vervangen door uw eigen domeinnaam). Als u naar deze pagina surft, krijg u een inlogscherm te zien. Hier vult u uw inlognaam en wachtwoord in die u van ons gekregen heeft.

  • Gratis certificaat van Let's Encrypt installeren op Directadmin webhosting

   U kunt op onze webservers gebruik maken van de gratis certificaten van lets Encrypt. Deze gratis dienst dient u zelf te activeren en te installeren. Indien u wel een certificaat wilt maar dit niet zelf wilt doen dan kunt u contact met de suppport desk opnemen. Wij leveren, installeren en onderhouden certificaten vanaf 55,- per jaar. 

    

   Stap 1: Log in op uw webhostingpanel:

   Stap 2:Klik daar op "SSL certificaten"

   netsolid gratis certificaat installeren letsencrypt directadmin howto

    Stap 3: Vervolgens ziet u bovenaan of u SSL eerst moet activeren. Indien daar geactiveerd staat, ga dan naar stap 6.  Indien daar "gedeactiveerd" staat klik dan op "Aanpassen". Dit kan ook via de "Domeininstellingen" in het hoofdmenu.

   netsolid gratis certificaat installeren letsencrypt directadmin howto 2

    Stap 4: Vink "Beveilig SSL aan en klik op opslaan:

   netsolid gratis certificaat installeren letsencrypt directadmin howto 3

    Stap 5: Klik nu op "Gebruik een symbolic link van Private_html naar public_html" en klik op opslaan.netsolid gratis certificaat installeren letsencrypt directadmin howto 4

   Stap 6: Klik daar op "SSL certificaten", selecteer "Gratis en automatisch certificaat van let's Encrypt" en vul de gevraagde gegevens in en klik op opslaan.

    

    

  • Hoe voeg ik een domein pointer toe?

   U kunt een domein pointer toevoegen aan uw bestaande website en of domeinnaam. Een pointer is een alias voor het hoofdomein van uw website. U kunt als volgt een pointer toevoegen aan een pakket: 

    

   Vul de door u geregistreerde domeinnaam in. De optie alias kun u aan- of uitvinken. Als u het toevoegt als alias, blijft het domein in de adresbalk staan als men naar dit adres surft; anders wordt het doorgelinkt naar het hoofddomein. 

  • Spamexperts instellen voor domeinpointers

   Login op uw webhostingpanel https://uwdomeinnaam:2222

   Klik rechts onderop op Spam experts

   Klik nu op login van het hoofddomein

   Een nieuw venster wordt geopend en hierin klikt u op Domein aliassen.

   Vervolgens vult u bij "voeg alias toe", de extra pointer domeinen in.

   Hierna gaat u terug naar het venter met uw webhosting en klikt u op domeinaanwijzers

   Vervolgens klikt u op DNS manage van een domein.

   U voegt vervolgens een mx 10 record toe met mx1.mijnspamfilter.nl. (LET OP DE LAATSTE PUNT ACHTER NL!!)

   Vervolgens haalt u het originele mail record weg bij mx

   Dit doet u vervolgens bij alle aliassen.

  • Spamexperts email vrijgeven die onterecht als spam gemarkeerd is

   Login op uw webhostingpanel https//:uwdomeinnaam:2222

   Klik rechts onderop op Spam experts

   Klik nu op login van het hoofddomein

   Een nieuw venster wordt geopend en hierin klikt u op spoam quarantaine.

   Klik links op het betreffende email bericht en selecteer de gewenste optie zoals vrijgeven waarna het bericht alsnog in uw emailbox terecht zal komen. U kunt ook deze afzender gelijk op uw whitelist plaatsen zodat alles van deze afzender niet meer als spam gezien wordt.

    

  • Hoe kan ik DNSSEC instellen voor mijn domeinnaam?

   Om DNSSEC te activeren voor uw domeinnaam, dient u op twee plaatsen de nameservers te wijzigen, het klantenportaal en het webhostingpanel. Dit doet u in 3 stappen:

   Stap 1, Het klantenportaal

   1. Klik in het klantenportaal op het menu item 'Domeinnamen'.
   2. Kies uit de lijst met domeinnamen het domein waarvoor u DNSSEC wilt activeren.
   3. Pas onderaan de pagina de nameservers aan.
    1. Nameserver 1: ns3.netsolidhosting.com
    2. Nameserver 2: ns4.netsolidhosting.com
   4. Klik op de knop 'Opslaan'.

   Stap 2, Het webhostingpanel

   log in op het webhostingpanel, ga vervolgens naar 'DNS beheer'. Voeg twee nieuwe NS-records toe:

   • domeinnaam.nl. NS ns3.netsolidhosting.com. (let op de punt aan het einde)
   • domeinnaam.nl. NS ns4.netsolidhosting.com. (let op de punt aan het einde)

   Verwijder na het toevoegen van de nieuwe nameservers, de oude nameserver records (meestal ns1 en ns2).

   Stap 3, Het klantenportaal

   1. Klik in het klantenportaal op het menu item 'Domeinnamen'.
   2. Kies uit de lijst met domeinnamen het desbetreffende domein waarvoor u DNSSEC wilt activeren.
   3. klik bovenaan op achter de DNSSEC regel op "Activeren" (Indien de knop 'Activeren' nog niet getoond wordt, is de domeinnaam nog niet aanwezig op de nameservers. Dit kan maximaal 5 minuten duren.)
  • 2 factor authenticatie aanzetten op uw webhosting account

   Een van de beste beveiligingsadviezen die wij kunnen geven is het inschakelen van two-factor authenticatie voor al uw inlogaccounts die het ondersteunen. Nu wachtwoorden steeds vaker worden gestolen, is 2FA een goede manier om kwaadwillenden buiten de deur te houden.

   Ons Directadmin webhostingpanel (https://uwdomeinnaam:2222) ondersteund 2 factor authenticatie waardoor u uw account nog beter kan beschermen. Om dit aan te zetten volgt u de onderstaande stappen.

   Stap 1, log in op het webhostingpanel https://uwdomeinnaam:2222

   Stap 2, klik bovenaan de pagina op wachtwoord/password.
    

   Stap 3, klik op twee-factor authenticatie/Two-Step Authentication

   Stap 4, klik op "nieuw geheim"

   Stap 5, u komt nu op een pagina met de QR code, Kies onderop voor terug. Scan nu de QR code in met de google authenticator app op uw telefoon. Zodra deze erin staat test u de codes.

   Vul de 6 cijfers in die op uw telefoon worden weergeven en klik op testcode, nu ziet een vinkje dat alles functioneert.

   indien er geen groen vinkje verschijnt, verwijder dan de code uit de google authenticator app en begin weer vanaf stap 4. lukt het hierna nog steeds niet controleer dan de datum en tijd op uw telefoon of neem contact met ons op.

   Stap 7, Zodra alles goed getest is, vink nu de optie "Een Twee-FactorAutenticatie-code is nodig om op dit acount in te loggen" aan en klik op "opslaan"

   Nu staat 2FA aan en is uw account beveiligt. Eventueel maakt u ook nog scratch code aan, hiermee kunt u eenmalig inloggen indien u uw telefoon niet bijdehand heeft. Sla de scratch code ergens op, in bijvoorbeeld Keepass.

  • Zelf de versie van PHP aanpassen

   U kan binnen uw webhostinpakket zelf de versie PHP bepalen.

    

   Log in op uw webhostingpanel https://uwdomeinnaam:2222. Ga vervolgens naar domeininstellingen, klik op het domein waarvan u de PHP versie wil aanpassen en selecteer daar de gewenste versie.

   Het kan enkele minuten duren voordat de versie actief is.

  • Ben ik eigenaar van het domein?

   U bent de domeinhouder en dus de eigenaar.

   U wordt als klant geregistreerd als houder van het door u aangevraagde domein. Daarmee bent u dan ook de eigenaar van het domein, zolang u hebt voldaan aan de registratiekosten.

  • Hoe kan ik mijn bestaande domeinnaam verhuizen naar NetSolid?

   Wanneer u bij een andere provider reeds een domeinnaam hebt geregistreerd, dan kunt u deze verhuizen naar NetSolid

   Bestelling plaatsen

   Om een verhuizing in werking te kunnen zetten, dient u eerst via onze website een bestelling te plaatsen. Om te beginnen doet u een domeincheck. U vult uw domeinnaam in en klikt op 'check!'. U krijgt dan als resultaat de status 'bezet'. Achter de domeinnaam klikt u op 'verhuizen'.
   U kiest nu welke hostingpakket u wilt afnemen, zoals bijvoorbeeld een webhostingpakket of de dienst domeinregistratie. Wanneer u het gehele bestelproces hebt afgerond, krijgt u automatisch alle benodigde informatie in uw e-mail. Alle benodigde formulieren, zoals de verhuisverklaring, worden volledig automatisch gegenereerd.

   Opzeggen bij uw oude provider

   Om een verhuizing naar NetSolid soepel te laten verlopen is het belangrijk dat u de oude provider tijdig op de hoogte brengt van uw voornemen om de domeinnaam daar weg te verhuizen.

   Let op:

   Geef bij het opzeggen duidelijk aan dat u de domeinnaam wenst te verhuizen, anders loopt u het risico dat de vorige provider de domeinnaam opzegt. Het kan dan zo zijn dat de domeinnaam volledig vrijkomt voor registratie, waardoor iemand anders de domeinnaam kan vastleggen en u deze kwijtraakt.

   Het (tijdig) opzeggen bij de oude provider dient u zelf te doen. Houdt u hierbij rekening met de opzegtermijn zoals de provider die hanteert. Doorgaans dient u op te zeggen middels een schrijven (via post of fax); soms is het ook mogelijk om via e-mail of zelfs telefonisch op te zeggen. Informeert u hiernaar bij uw vorige provider.

   Bent u de eigenaar van de domeinnaam?

   Houdt u er bij de verhuizing van een domeinnaam rekening mee dat de domeinnaam op uw naam geregistreerd dient te staan. In het verleden werden .NL domeinen bijvoorbeeld vaak op naam van de hostingprovider geregistreerd, omdat het toen - voor particulieren - nog niet mogelijk was om een .NL domeinnaam op eigen naam te laten registreren.

   Staat de domeinnaam niet op uw naam, dan zijn er 2 mogelijkheden:

   • U vraagt de wijziging aan bij uw oude provider
   • U stuurt een volledig ingevuld formulier 'Wijziging domeinnaamhouder' mee. Dit formulier dient door zowel de oude als de nieuwe eigenaar te worden ondertekend.

   Overzetten van uw website

   Wij verzorgen de verhuizing van uw domeinnaam, waaronder de communicatie met de beherende instaties en aanverwante technische zaken.

   Let op:

   Houdt u er rekening mee dat u zelf de website bestanden en eventuele databases overzet van de oude provider naar NetSolid

  • Hoe kan ik mijn n.a.w. gegevens in de whois verbergen?

   Wanneer u niet wilt dat uw bedrijf of persoonsgegevens zichtbaar zijn in de whois informatie van uw domeinnaam, dan biedt NetSolid hiervoor een speciale dienst.

   De dienst 'Domain Proxy' verzorgt voor u de anonimiteit die u wenst, doordat uw gegevens worden vervangen door onze gegevens.

   In de overeenkomst die u hiervoor met ons aangaat, geeft u NetSolid de opdracht om een en ander te realiseren. Administratief en juridisch gezien blijft u echter gewoon de eigenaar van de domeinnaam en als zodanig bent u ook nog steeds verantwoordelijk voor hetgeen gebeurt op - en met - de domeinnaam.

   Deze dienst kost € 2,00 per maand en kan worden meebesteld tijdens (vrijwel) elke domeinnaam registratie of verhuizing.

  • Hoe lang duurt het voordat een nieuwe domeinnaam actief is?

   Een nieuw aangevraagde domeinnaam is niet gelijk actief te zien op het internet. De exacte tijd is niet aan te geven en afhankelijk van de door uw gekozen domeinnaam extensie. De meest voorkomende TLD's zijn geheel geautomatiseerd en zijn met één druk op de knop geregistreerd. Voor een aantal buitenlandse domein extensies als bijv. .com.tr of .pt is een wat langere registratietijd benodigd.

   Indien uw registratie is voltooid, kan het nog uren dagen duren voordat uw domeinnaam wereldwijd actief is (max. 48 uur). Alle DNS servers updaten namelijk na maximaal 48 uur hun gegevens.

  • Hoe lang neemt de verhuizing van een domeinnaam in beslag?

   De tijd die een verhuizing in beslag neemt, is afhankelijk van de betreffende domeinextensie (TLD).

   Voor alle extensies dient u rekening te houden met een variabele doorlooptijd. Hierop kunnen wij geen garanties of zekerheden afgeven, daar wij afhankelijk zijn van een aantal externe factoren, zoals de beherende instantie en de oude provider.

   .NL domeinnaam

   De verhuizing van een .NL domeinnaam neemt normaliter 0 tot 5 dagen in beslag.

   Voor het verhuizen van een .NL domeinnaam is een EPP code (token) noodzakelijk. Deze dient u bij uw huidige provider op te vragen. Indien de huidige provider deze niet afgeeft zullen wij contact met hem opnemen.

   Procedure

   De SIDN registreert SIDN bij iedere domeinnaam een token. Dit token is een authorisatiecode en bestaat uit een willekeurige tekenreeks die is vastgelegd bij een domeinnaam en wordt gebruikt om een verhuizing van en .NL domeinnaam te valideren. De verhuisprocedure doorloopt dan de volgende stappen:

   • U vraagt bij uw huidige registrar het token op en geeft dit door aan de door u gekozen nieuwe registrar met het verzoek de domeinnaam te verhuizen.
   • De nieuwe registrar geeft de verhuizing door aan SIDN en valideert deze met uw token.
    SIDN bevestigt de ontvangst van de verhuisaanvraag per e-mail aan u en de betrokken registrars.
    De verhuizing wordt na maximaal vijf dagen doorgevoerd.

   Binnen die vijf dagen kan de nieuwe registrar de verhuizing annuleren, of de oude registrar kan de verhuizing al eerder accorderen. Dit laatste heeft tot gevolg dat de verhuizing sneller wordt doorgevoerd.

   De verhuizing is doorgevoerd

   Nadat de verhuizing is doorgevoerd zal de wijziging bij de eerstvolgende .nl-zonefile update actief worden. Als veilige marge houden wij 1 werkdag aan.

  • Hoeveel domeinnamen mag ik registreren?

   Dat is onbeperkt. Er is geen maximum gesteld aan het aantal domeinregistraties per klant.

  • Kan ik als particulier ook een domeinnaam aanvragen?

   Ja, u kunt als particulier domeinnamen aanvragen

  • Kan ik een domeinnaam overdragen aan een nieuwe eigenaar?

   Wanneer u een domeinnaam bij NetSolid hebt geregistreerd, dan is het mogelijk om deze domeinnaam op een bepaald moment over te dragen aan een andere eigenaar/domeinhouder.

   Om de wijziging te kunnen verwerken, dienen wij in het bezit te komen van de gegevens van de nieuwe eigenaar. De eenvoudigste manier is om de gegevens van de nieuwe eigenaar aan ons te mailen. Wij hebben dan de volgende gegevens nodig:

   • Rechtspersoon (bedrijf/particulier)
   • Bedrijfsnaam
   • Functie
   • KVK nummer
   • KVK regio
   • Rechtsvorm (VOF/BV/Eenmanszaak/NV/ENZ)
   • BTW nummer
  • Kan ik voor mijn domeinnaam een redirect instellen?

   Indien u een hostingpakket heeft afgenomen kunt u via DNS of door middel van een verwijzing in het control panel een redirect instellen.

   Indien u geen hosting pakket heeft, dient u via een ticket contact met ons op te nemen. Vermeld in uw bericht voor welke domeinnaam wij een redirect moeten instellen en waarnaar deze moet verwijzen.

  • Hoe voeg ik een domein pointer toe?

   U kunt een domein pointer toevoegen aan uw bestaande website en of domeinnaam. Een pointer is een alias voor het hoofdomein van uw website. U kunt als volgt een pointer toevoegen aan een pakket: 

    

   Vul de door u geregistreerde domeinnaam in. De optie alias kun u aan- of uitvinken. Als u het toevoegt als alias, blijft het domein in de adresbalk staan als men naar dit adres surft; anders wordt het doorgelinkt naar het hoofddomein. 

  • Hoe kan ik DNSSEC instellen voor mijn domeinnaam?

   Om DNSSEC te activeren voor uw domeinnaam, dient u op twee plaatsen de nameservers te wijzigen, het klantenportaal en het webhostingpanel. Dit doet u in 3 stappen:

   Stap 1, Het klantenportaal

   1. Klik in het klantenportaal op het menu item 'Domeinnamen'.
   2. Kies uit de lijst met domeinnamen het domein waarvoor u DNSSEC wilt activeren.
   3. Pas onderaan de pagina de nameservers aan.
    1. Nameserver 1: ns3.netsolidhosting.com
    2. Nameserver 2: ns4.netsolidhosting.com
   4. Klik op de knop 'Opslaan'.

   Stap 2, Het webhostingpanel

   log in op het webhostingpanel, ga vervolgens naar 'DNS beheer'. Voeg twee nieuwe NS-records toe:

   • domeinnaam.nl. NS ns3.netsolidhosting.com. (let op de punt aan het einde)
   • domeinnaam.nl. NS ns4.netsolidhosting.com. (let op de punt aan het einde)

   Verwijder na het toevoegen van de nieuwe nameservers, de oude nameserver records (meestal ns1 en ns2).

   Stap 3, Het klantenportaal

   1. Klik in het klantenportaal op het menu item 'Domeinnamen'.
   2. Kies uit de lijst met domeinnamen het desbetreffende domein waarvoor u DNSSEC wilt activeren.
   3. klik bovenaan op achter de DNSSEC regel op "Activeren" (Indien de knop 'Activeren' nog niet getoond wordt, is de domeinnaam nog niet aanwezig op de nameservers. Dit kan maximaal 5 minuten duren.)
  • Voor welke extensies is DNSSEC beschikbaar?

   DNSSEC is beschikbaar voor de volgende extensies:

   .nl, .eu, .com, .net, .org, .biz, .info, .nu en .se

  • Wat is een domein lock?

   Via de "domein lock" zet u uw domeinnaam "op slot". Dit betekent dat er geen wijzigingen aan de domeinnaam gemaakt kunnen worden.

   Wanneer de "domein lock" voor een domeinnaam is ingeschakeld kan de domeinnaam ook niet worden verhuisd. Wij raden u dan ook aan om altijd de "domein lock" te activeren zodat een domeinnaam niet zomaar verhuisd of gekaapt kan worden.

   De "domein lock" is beschikbaar voor de volgende extensies: .com / .net. Bij andere extensies wordt voorkomen dat domeinnamen worden weg verhuisd zonder uw toestemming door het toekennen van een authorizatie code.

  • E-mailinstellingen - POP

   Instellingen voor POP e-mail zijn:

   inkomende mail POP3 server: mail.uwdomein.nl

   • inlognaam: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (uw volledige e-mailadres!)
   • wachtwoord: XXXXXXX

   Extra instellingen (gebruik bij voorkeur secure pop op poort 995):

   • Poort: 110
   • Poort: 995 (POP3s)

   uitgaande email SMTP server: mail.uwdomein.nl

   Extra instellingen:

   • SSL: nvt
   • Poort: 25 of 587
   • Authenticatie: ja = gelijk aan de login van de POP3 server)

   U kunt met deze instellingen vanaf elke locatie e-mail versturen.

  • E-mailinstellingen - IMAP

   Instellingen voor IMAP e-mail zijn:

   IMAP server: mail.uwdomein.nl

   • inlognaam: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (uw volledige e-mailadres!)
   • wachtwoord: XXXXXXX

   Extra instellingen (gebruik bij voorkeur secure IMAP op poort 993):

   • Poort: 143
   • Poort: 993 (IMAPs)

   Uitgaande email SMTP server: mail.uwdomein.nl

   Extra instellingen:

   • SSL: nvt
   • Poort: 25 of 587
   • Authenticatie: ja = gelijk aan de login van de IMAP server)

   U kunt met deze instellingen vanaf elke locatie e-mail versturen.

    

  • Kan een mailing verstuurd worden via de servers van NetSolid?

   Het is toegestaan om een mailing te versturen tot een maximum van 1000 per dag per account. Je deelt bij webhosting de hosting met meerdere klanten. Wanneer meerdere klanten heel veel e-mails versturen, worden onze servers extra belast. Hiervoor dient echter wel te worden voldaan aan een aantal voorwaarden:

   • Het sturen van ongewenste e-mail is niet toegestaan;
   • De ontvanger moet zien van wie de berichten afkomstig zijn
   • De verstuurde e-mail dient een mogelijkheid te bevatten om via een simpele actie te kunnen uitschrijven (opt-out link). Niet via een 'reply' maar een link naar een website, OOK als het een eenmalige mailing betreft;
   • De e-mail adressen zijn verkregen via een zogenaamde 'confirmed opt-in (zie definitie hieronder);
   • Hetgeen wordt geadverteerd/verzonden moet zich conformeren aan de Nederlandse wetgeving. Als zodanig mag de inhoud geen illegale zaken, teksten of afbeeldingen bevatten die als aanstootgevend of discriminerend kunnen worden opgevat.
   • Verstuur alleen berichten naar ontvangers die zich bewust voor de mailing hebben aangemeld. Het is niet toegestaan om e-mails te versturen middels opgekochte adresbestanden.

   Definitie: confirmed opt-in

   De gebruiker meldt zich aan op bijvoorbeeld uw website. Deze persoon krijgt vervolgens een e-mail met daarin een activatielink. Het e-mail adres wordt pas opgenomen op de mailinglist op het moment dat deze activatielink is aangeklikt en daarmee de geldigheid van de aanmelding (en dus ook het e-mail adres) is bevestigd.

   Het moet voor een gebruiker altijd mogelijk zijn om de aanmelding te herroepen. Dat wil zeggen dat ook op de website een mogelijkheid aanwezig moet zijn om een e-mail adres uit te schrijven.

   De bevestigde aanmelding dient altijd te kunnen worden gereproduceerd wanneer hierom wordt gevraagd.

   Informeer NetSolid bij een grote mailing (vooraf)

   Bij een grote mailing (100 of meer ontvangers) zouden wij hier graag van op de hoogte worden gebracht. Wij zouden het versturen hiervan graag samen met u afstemmen, om zo de mailing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Neemt u daarvoor contact op met de afdeling Support.

   Let op:
   Wanneer de verstuurde mailing niet voldoet aan de bovengenoemde eisen, behouden wij ons het recht om het desbetreffende webhostingpakket (tijdelijk) op non-actief te zetten. Dit is het tevens het geval wanneer wij van onafhankelijke blacklists, zoals Spamcop, een zogenaamde abuse melding krijgen. Wij zullen dit overigens altijd per geval beoordelen.

  • Wat is een catch-all e-mail alias?

   Een catch-all alias zorgt ervoor dat alle e-mail gericht aan uw domeinnaam wordt opgevangen. In het kort betekent dit dat *@uwdomein.nl gebruikt kan worden.

   In de meeste gevallen geniet het de voorkeur om een catch-all alias te gebruiken.

   Voorbeeld
   U hebt in het control panel een e-mail alias aangemaakt genaamd 'verkoop'.

   Een willekeurige afzender probeert u een e-mail te sturen, maar maakt typefout in uw e-mail adres. In plaats van This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. gebruikt deze persoon This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (1 letter 'o' te weinig).

   Normaliter zou de afzender een bericht krijgen dat zijn e-mail niet is aangekomen, omdat het adres niet bestaat. Is er echter een catch-all alias ingesteld, dan komt ook deze e-mail gewoon bij u terecht.

   Spam

   Het komt helaas vrij regelmatig voor dat verzenders van spam willekeurige e-mail adressen gebruiken om hun e-mail naar te versturen. Er worden dan e-mails gestuurd naar bijvoorbeeld This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Omdat u een catch-all alias ingesteld hebt, komen deze berichten bij u terecht.

   Ontvangt u veel van dergelijke e-mails, dan kan het voor wellicht interessant zijn om de catch-all alias te verwijderen.

   Catch-all instellen, wijzigen of verwijderen

   Hoe u een catch-all alias instelt of wijzigt is afhankelijk van het type control panel. Neem contact met ons op om uw instellingen te laten wijzigen.

  • Kan ik mijn e-mail lezen via webmail?

   U kunt gebruikmaken van webmail via www.uwdomeinnaam/webmail of vanuit uw DirectAdmin controlepaneel.

   Voor Windows/ASP hosting is dit webmail.uwdomeinnaam

  • Ik heb een eigen mailserver, hoe stel ik dat in op het DirectAdmin panel?

   Indien u een aparte mailserver naast uw webhosting heeft draaien (voor hetzelfde domeinnaam) dan dient dit in uw webhosting account aangegeven te worden.
   In directadmin doet u dit via E-mail Management --> MX Records. Zorg dat het vinkje voor "Local Mail Server" uit staat en sla de instellingen op.

   DirectAdmin MX-records

  • Hoe wijzig ik het wachtwoord e-mailbox?

   U kan het wachtwoord van uw mailbox wijzigen via het DirectAdmin panel:

   Login op https://www.uwdomeinnaam:2222

   Klik op "POP3 / IMAP e-mail accounts"

   DirectAdmin E-mail

    

   Klik op "aanpassen"

   DA-Aanpassenwachtwoord

    Wijzig het wachtwoord

   DA-AanpassenwachtwoordEmail

    

    

  • Hoe kan ik de header van een e-mail bekijken?

   Indien u last heeft van spam en onze helpdesk vraagt of u de "headers" van het bericht wilt opsturen, dan kan het soms lastig zijn de juiste headers te achterhalen. Als u de headers van een e-mailbericht wilt bekijken maar u weet niet exact hoe u dat moet doen kijk dan op http://spamcop.net/fom-serve/cache/19.html

   Als u twijfelt aan de herkomst van een bericht, laat u het dan bij voorkeur analyseren door een online dienst zoals http://spamcop.net. Dit is een uitstekende gratis service.

   Wat is een header?

   Er staat belangrijke informatie in de headers van een e-mailbericht, zoals afzender en het onderwerp. In een headers staat ook informatie over SPAM-filtering, virusscans en de route van afzender naar bestemming die het e-mailbericht heeft gevolgd. Een header kan worden bekeken in de bron van een e-mailbericht. De header begint bij de eerste regel in het bericht, tot aan de eerste lege regel. Vervolgens begint het bericht.

  • Heeft NetSolid een fallback-mailserver voor mijn eigen domeinen?

   U kunt onze relay-servers fallback.netsolidhosting.com in uw DNS-records opnemen voor alle domeinen die u op onze servers draaien. Deze aanpassing is standaard ingesteld bij als onze webhostingpaketten dus hiervoor hoeft u niets te doen. Voor onze colocated servers dient u het volgende te aan te passen:

   Als u de relay-server wilt gebruiken, maak dan een MX-record in uw DNS-records aan met daarin fallback.netsolidhosting.com. (vergeet de punt niet na de .com) Deze geeft u een hogere prioriteits-waarde dan uw eigen mailserver.

   De MX instellingen kunnen bijvoorbeeld als volgt zijn:

   • MX 10 mail.uwdomein.
   • MX 20 fallback.netsolidhosting.com.

   Maakt u gebruik van een eigen mailserver of wilt u met een dedicated of managed server gebruik maken van onze fallback dienst, neem dan contact met ons op zodat wij uw server toevoegen aan onze ralay-server.

  • E-mailinstellingen - Apple

   Voor u kunt beginnen met het instellen van uw Apple e-mail account is het van belang dat u eerst een e-mail account heeft aangemaakt. Wanneer dit het geval is kunt u de stappen in deze handleiding volgen om de e-mail van uw account binnen te krijgen op Apple mail. Deze handleiding beschrijft hoe u een Apple mail account aanmaakt en correct met IMAP in hoort te stellen.

   Account aanmaken in Apple mail

   Om te beginnen moet er in Apple mail een nieuw account aangemaakt worden. Hiervoor moet u bij de instellingen gaan naar accounts. Hier komt u door linksonder op het radertje te klikken en dan Wijzig "accountnaam" aan te klikken. Tijdens het instellen van uw account is het mogelijk dat er waarschuwingen over certificaten en beveiligde wachtwoorden verschijnen. In deze vensters moet u simpelweg op Verbind of Ga door klikken.

   Apple 1

    

   Als dit goed is gegaan verschijnt het volgende menu nu.

   Apple 2

   • Klik in dit venster linksonder op het plusteken om een nieuw account aan te maken.

   Apple 3

   Configuratiemenu's doorlopen

   • In het menu moet u uw naam, e-mailadres en wachtwoord invullen en vervolgens klikken op Ga door.

   Apple 4

   • Kies bij Type account voor IMAP en vul indien gewenst een beschrijving in.
   • Vul bij server voor inkomende post uw mailserver in. Dit is standaard uw domeinnaam met mail ervoor. Dus bijvoorbeeld mail.website.nl.
   • Vul als gebruikersnaam en wachtwoord uw e-mail account in samen met het bijbehorende wachtwoord.
   • Klik op ga door.

   Apple 5

   • Vul indien gewenst een beschrijving in voor de uitgaande mail.
   • Vul als server voor uitgaande mail weer mail.website.nl in. Waar website.nl uw domeinnaam is.

   Apple 6

   • Vink identiteitscontrole aan.
   • Vul hier wederom uw DirectAdmin e-mail account en wachtwoord in.
   • Klik op ga door.

   Apple 7

   • Wanneer in het Accountoverzicht alles naar wens is moet u klikken op "Maak aan" om uw account aan te maken.

   Apple 8

    

   Server voor uitgaande post instellen

   Omdat veel providers de standaard uitgaande poort vaak dichtzetten dient u de uitgaande poort te wijzigen. Dit kunt u bij de accountinstellingen instellen.

   • Hier komt u door linksonder op het radertje te klikken en dan Wijzig "accountnaam" aan te klikken. Onderaan staat dan in de Accounts tab de Server uitgaande post (SMTP).
   • Klik hier op en klik vervolgens op Wijzig SMTP-serverlijst... dit is de onderste optie.

   Apple 9

   • Selecteer in dit venster uw uitgaande server en klik op Geavanceerd.

   Apple 10

   Wanneer dit is gebeurd is uw email account voltooid.

  • E-mailinstellingen - Android POP/IMAP

    

   • Klik op applicaties en kies daarna mail.

   Android1

   • Vul e-mailadres in en wachtwoord en kies dan "Handm. Instell."

   Android2

   • Kies POP3-account of IMAP-account.

   Android3

   • Vul uw email adres, wachtwoord, POP3-server, Poort in. (beveiliging: geen en poort 110).

   Android4

   • Vul de uitgaande server naam in, uw emailadres, uw wachtwoord, poortnummer (25 of 587) en vink "aanmelden verplicht" aan.

   Android5

   • Kies een update frequentie.

   Android6

   • Geef accountnaam en naam op en dan op gereed.

   Android7

  • E-mailinstellingen - Android Exchange 365

   U kunt vanaf een telefoon of tablet met Android toegang krijgen tot uw e-mail van Office 365 of andere e-mail die op Exchange is gebaseerd. Wanneer u een Exchange-account instelt op uw Android-apparaat, hebt u toegang tot uw e-mail, agenda en contactpersonen en kunt u deze synchroniseren.

   • Open instellingen van uw Android toestel en kies de optie Accounts

   Android365_1

   • Kies de optie Microsoft Exchange Active Directory account toevoegen

   Android365_2

   • Geef volledig e-mailadres en wachtwoord in en klik op Volgende.

   Android365_3

   • De juiste instellingen worden automatisch op internet gevonden. U dient akkoord te gaan met de veiligheidsinstellingen.

   Android365_4

   U kunt nu diverse Accountopties wijzigen en klik op Volgende.Android365_5

   • Geef uw naam op, klik op volgende en uw account is ingesteld.

   Android365_6

   • De beveiligingsopties dienen nog ingeschakeld te worden.

   Android365_7

    

  • E-mailinstellingen - iPhone/iPad voor Exchange 365

   U kunt verbinding maken met e-mail van Office 365 of een ander op Exchange gebaseerd e-mailprogramma via de e-mailapp die op een Apple iPhone, iPad of iPod Touch is geïnstalleerd. Wanneer u verbinding maakt met uw account via de Microsoft Exchange-methode, hebt u toegang tot uw e-mail, agenda en contactpersonen en kunt u deze synchroniseren.

   • Open de instellingen op de iPad of iPhone en klik op E-mailinstellingen. Klik vervolgens op Nieuwe account.

   iPad1

   • Klik op Exchange om de instellingen te geven.

   iPad2

   • Geef je volledige e-mailadres en wachtwoord op. Geef een beschrijving van het betreffende account.

   iPad3

   • Kies de opties die je wil synchroniseren op de iPhone / iPad. Indien agenda's geselecteerd wordt, verschijnt er een keuze optie.

   iPad5

   • Klik vervolgens op Bewaar en het account is actief.

   iPad6

   • Het resultaat in de E-mailinstellingen

   iPad5

    

    

  • Wat zijn mailgroepen?

   Mailgroepen zijn e-mail verzamel adressen. U kunt dus bijvoorbeeld een groep aanmaken en daar verschillende email adressen van gebruikers in zetten. Dus bijvoorbeeld de groep inkoop (inkoop@domeinaam), als daar vervolgens een bericht naar toe gestuurd wordt krijgen alle leden van deze groep het bericht.

  • E-mailinstellingen - Mac OS voor Exchange 365

   Het standaard e-mail programma voor MacOS ondersteunt Exchange 365.

   Indien er nog geen account ingesteld is begint de wizard voor het maken van een account automatisch. Anders kan er via het menu Mail -> Voorkeuren -> Accounts een nieuw account aangemaakt worden door in dit venster op het plusje links onderin te klikken.

   Vul bij het aanmaken van het Exchange 365 account uw naam, e-mailadres en wachtwoord in en klik op "Ga door".

   In het volgende scherm kunt u aangeven of Contactgegevens en Agenda's van het Exchange 365 account ook gesynchroniseerd moeten worden.

   Klik op "Maak aan" om het account aan te maken.

   Nu wordt de e-mail uit uw Exchange 365 account gesynchroniseerd met uw MacOS Mail programma.

  • E-mailinstellingen - Outlook voor Exchange 365

   Indien u Outlook in wilt stellen voor Exchange 365 dan is het doorlopen van de wizard van Outlook voldoende om dit helemaal in te stellen.

   Vul uw emailadres en wachtwoord in en doorloop de wizard. Outlook (vanaf versie 2010) zal zelf alle instellingen vinden voor het gebruik van Exchange 365 

  • Foutmelding: E-mail onbestelbaar : Serverfout: 550 R1: HELO should be a FQDN or address literal (See RFC 2821 4.1.1.1)

   De foutmelding:

   "Onbestelbaar Serverfout: 550 R1: HELO should be a FQDN or address literal (See RFC 2821 4.1.1.1)"

   of de foutmelding:

   "Task 'email address – Sending' reported error (0x800CCC78): 'Cannot send the message. Verify the email address in your account properties. The server responded: 550 Access denied – Invalid HELO name (See RFC2821 4.1.1.1)'"

   treedt op als er email wordt verzonden zonder authenticatie naar de uitgaande emailserver.

   Als u gebruik wilt maken van de SMTP server van uw hostingpakket dan moet u hiervoor inloggen. Dit kunt in in o.a. Outlook instellen bij uw account instellingen -> Meer instellingen -> Uitgaande email

   Error outlook zonder authenticatie

    

  • Spamexperts instellen voor domeinpointers

   Login op uw webhostingpanel https://uwdomeinnaam:2222

   Klik rechts onderop op Spam experts

   Klik nu op login van het hoofddomein

   Een nieuw venster wordt geopend en hierin klikt u op Domein aliassen.

   Vervolgens vult u bij "voeg alias toe", de extra pointer domeinen in.

   Hierna gaat u terug naar het venter met uw webhosting en klikt u op domeinaanwijzers

   Vervolgens klikt u op DNS manage van een domein.

   U voegt vervolgens een mx 10 record toe met mx1.mijnspamfilter.nl. (LET OP DE LAATSTE PUNT ACHTER NL!!)

   Vervolgens haalt u het originele mail record weg bij mx

   Dit doet u vervolgens bij alle aliassen.

  • Spamexperts email vrijgeven die onterecht als spam gemarkeerd is

   Login op uw webhostingpanel https//:uwdomeinnaam:2222

   Klik rechts onderop op Spam experts

   Klik nu op login van het hoofddomein

   Een nieuw venster wordt geopend en hierin klikt u op spoam quarantaine.

   Klik links op het betreffende email bericht en selecteer de gewenste optie zoals vrijgeven waarna het bericht alsnog in uw emailbox terecht zal komen. U kunt ook deze afzender gelijk op uw whitelist plaatsen zodat alles van deze afzender niet meer als spam gezien wordt.

    

  • Iphone instellen voor POP3/IMAP

   1. Ga naar 'Instellingen';

   2. Klik vervolgens op 'Mail, Contacten, Agenda';

   3. Op het scherm dat nu verschijnt, klik je op 'Nieuwe Account';

   4. Klik hier op de optie 'Anders';

   5. Klik vervolgens op 'Voeg mailaccount toe';

   6. Op het venster dat volgt, vul je de volgende gegevens in:
   Naam: Uw eigen naam. Deze komt bij de ontvanger van de e-mail in de 'Van'-regel te staan
   E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
   Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord welke je aangemaakt hebt in DirectAdmin
   Beschrijving: een beschrijving van dit e-mailaccount
   Klik na het invullen van de juiste gegevens op 'Volgende' rechts bovenaan;

   7. Zorg dat in het scherm dat nu te zien is 'IMAP' in blauw aangegeven is bovenaan.

   8. Vul onder 'Server inkomende post' de volgende gegevens in:
   Hostnaam: mail.uwdomeinnaam.nl
   Gebruikersnaam: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
   Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord van de mailbox

   9. De gegevens onder 'Server uitgaande post' dienen hetzelfde te zijn als bij de gegevens in stap 8. Vul dus wederom de volgende gegevens in:
   Hostnaam: mail.uwdomeinnaam.nl
   Gebruikersnaam: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
   Wachtwoord: het bijbehorende wachtwoord van de mailbox

   10. Klik hierna op 'Volgende'. Het e-mailaccount is nu juist ingesteld en klaar voor gebruik.

  • Mag ik zelf een back-up maken van mijn Virtual Private server?

   Indien u FTP backup bij ons afneemt maken wij dagelijks een complete backup van uw Virtual private server en of data. 

   Daarnaast is het mogelijk om zelf back-ups te maken van het systeem. U bent vrij om back-ups te maken van uw bestanden en bijvoorbeeld middels FTP op een veilige locatie te plaatsen.

   Indien u kiest voor een unmanaged server dan kunt u in het control panel zelf de backup maken en restoren.

   Indien u geen FTP back-up bij ons afneemt bent u zelf verantwoordelijk voor het maken van back-ups. Wij zijn dan niet in staat uw server en of uw data te restoren omdat wij dan GEEN back-ups maken,

  • NetSolid toegang geven tot uw server via RSA public key

   Wanneer u onze engineers toegang wilt geven op uw eigen server, dan hebben wij daarvoor root toegang nodig op de server. Vanwege veiligheidsoverwegingen is het raadzaam om gebruik te maken van key authenticatie en niet het root-password van uw server op te sturen.

   Om ons toegang te verschaffen, voegt u de public key van NetSolid toe aan uw lijst van geautoriseerde keys (sleutels). Dit kunt u als volgt doen nadat wij onze public key hebben klaargezet:

   • U bent zelf als root ingelogd op uw server (terminal/console)
   • U controleert of de volgende directory bestaat: /root/.ssh
   • Indien deze directory nog niet bestaat maakt u deze aan met: mkdir /root/.ssh && chmod 700 /root/.ssh
    Vervolgens voert u uit: wget -O - https://www.netsolid.nl/key/netsolid_rsa.pub >> /root/.ssh/authorized_keys

   Directe root-login

   Om directe root-logins mogelijk te maken, dient dit te zijn geactiveerd in uw SSH configuratie. In de configuratie-file /etc/ssh/sshd_config dient te staan: PermitRootLogin yes

   Nadat u de SSH configuratie file hebt aangepast is een restart van de SSH daemon noodzakelijk.

  • Waar moet ik inloggen om mijn VPS te beheren?

   Indien u een unmanaged Virtual Private Server afneemt krijgt u van ons alle inloggegevens die nodig zijn om uw server te beheren. Mocht u deze gegevens kwijt zijn neem dan contact met ons op. Uiteraard kunt u uw server monitoren en beheren in ons klantenportaal.

  • Wat is de factureringstermijn voor een Virtual Private Server?

   De factureringstermijn bedraagt per maand, kwartaal of per jaar.

  • Wat is de opzegtermijn van een Virtual Private Server?

   Voor onze Virtual Private Servers hanteren wij een opzegtermijn van een maand.

  • Wat is het verschil tussen managed en unmanaged VPS?

   Indien u niet over technische kennis beschikt, kunt u kiezen voor een managed VPS. Bij deze optie beheren wij uw virtuele server en draagt u als het ware het beheer van uw server aan ons over. Wij zorgen voor updates en regulier onderhoud.

   Indien u over voldoende technische kennis beschikt en zelf uw virtuele server wilt beheren, kiest u voor unmanaged VPS. Deze optie biedt u volledige technische vrijheid en root-toegang zodat u uw eigen kennis optimaal benut. Uiteraard kunt u tegen betaling gebruik maken van onze managed diensten tegen ons uurtarief.

  • Wat voor support krijg ik bij een unmanaged VPS?

   Bij een unmanaged Virtual Private Server verlenen wij standaard support. Dit betekent dat wij support bieden in geval van storingen op de hardware van de server of indien er netwerkproblemen zijn.

   Aangezien u zelf root-toegang heeft, kunt u overige problemen zelf verhelpen. Indien u er niet uitkomt kunt u onze supportafdeling inschakelen tegen het uurtarief.

  • Hoe geeft u NetSolid toegang tot uw server via RSA public key?

   Wanneer u onze engineers toegang wilt geven op uw eigen server, dan hebben wij daarvoor root toegang nodig op de server. Vanwege veiligheidsoverwegingen is het raadzaam om gebruik te maken van key authenticatie en niet het root-password van uw server op te sturen.

   Om ons toegang te verschaffen, voegt u de public key van NetSolid toe aan uw lijst van geautoriseerde keys (sleutels). Dit kunt u als volgt doen nadat wij onze public key hebben klaargezet:

   • U bent zelf als root ingelogd op uw server (terminal/console)
   • U controleert of de volgende directory bestaat: /root/.ssh
   • Indien deze directory nog niet bestaat maakt u deze aan met: mkdir /root/.ssh && chmod 700 /root/.ssh
   • Vraag bij NetSolid de public keys op en plaats deze in /root/.ssh/authorized_keys

   Directe root-login

   Om directe root-logins mogelijk te maken, dient dit te zijn geactiveerd in uw SSH configuratie. In de configuratie-file /etc/ssh/sshd_config dient te staan: PermitRootLogin yes

   Nadat u de SSH configuratie file hebt aangepast is een restart van de SSH daemon noodzakelijk.

  • Wie is verantwoordelijk voor mijn Joomla website?

   U bent zelf te allen tijde verantwoordelijk voor uw website. Of u die zelf heeft geïnstalleerd of door ons is ontwikkeld. Dat betekent dat u zelf de updates van Joomla en de geïnstalleerde extensies (componenten/modules/plugins) dient te installeren.

   Update abonnement

   U kunt bij ons een update/upgrade abonnement afsluiten. Dan verzorgen wij alle Joomla updates inclusief de extensies.

   Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

  • Waarom is Joomla updaten en upgraden belangrijk?

   Regelmatig verschijnen er updates van Joomla. De updates bevatten nieuwe functies, gevonden foutjes (bugs) worden opgelost en gevonden risico's (lekken) worden gedicht. Het laatste betekent dat het risico dat vreemden misbruik maken van Joomla nihil blijft zolang u de laatste update hebt geinstalleerd.

  • Ik heb een oude Joomla versie zoals 1.x of 2.x, wat moet ik doen?

   Mogelijk werkt uw Joomla website gewoon. Sinds 10 april 2012 worden ervoor versie 1.x  geen updates meer uitgebracht. U mist hiermee nieuwe functies in Joomla en u loopt een vergroot risico dat anderen toegang verschaffen tot uw website of erger, de gehele server.

   Omdat uw site te "gast" is op onze server en u deze server deelt met onze andere "gasten" eisen wij dat u uw CMS/webshop/website te allen tijde up-to-date houdt.

   Updaten

   Wij adviseren u om uw website te upgraden naar de laatste reguliere versie en altijd de laatste updates te installeren. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk.

   Voor het updaten en/of upgraden van uw website kunt u altijd contact met ons opnemen.

   Meer informatie over de versies van Joomla kunt u hier vinden.

  • Hoe geeft u NetSolid toegang tot uw server via RSA public key?

   Wanneer u onze engineers toegang wilt geven op uw eigen server, dan hebben wij daarvoor root toegang nodig op de server. Vanwege veiligheidsoverwegingen is het raadzaam om gebruik te maken van key authenticatie en niet het root-password van uw server op te sturen.

   Om ons toegang te verschaffen, voegt u de public key van NetSolid toe aan uw lijst van geautoriseerde keys (sleutels). Dit kunt u als volgt doen nadat wij onze public key hebben klaargezet:

   • U bent zelf als root ingelogd op uw server (terminal/console)
   • U controleert of de volgende directory bestaat: /root/.ssh
   • Indien deze directory nog niet bestaat maakt u deze aan met: mkdir /root/.ssh && chmod 700 /root/.ssh
   • Vraag bij NetSolid de public keys op en plaats deze in /root/.ssh/authorized_keys

   Directe root-login

   Om directe root-logins mogelijk te maken, dient dit te zijn geactiveerd in uw SSH configuratie. In de configuratie-file /etc/ssh/sshd_config dient te staan: PermitRootLogin yes

   Nadat u de SSH configuratie file hebt aangepast is een restart van de SSH daemon noodzakelijk.

  • E-mailinstellingen - Android Exchange 365

   U kunt vanaf een telefoon of tablet met Android toegang krijgen tot uw e-mail van Office 365 of andere e-mail die op Exchange is gebaseerd. Wanneer u een Exchange-account instelt op uw Android-apparaat, hebt u toegang tot uw e-mail, agenda en contactpersonen en kunt u deze synchroniseren.

   • Open instellingen van uw Android toestel en kies de optie Accounts

   Android365_1

   • Kies de optie Microsoft Exchange Active Directory account toevoegen

   Android365_2

   • Geef volledig e-mailadres en wachtwoord in en klik op Volgende.

   Android365_3

   • De juiste instellingen worden automatisch op internet gevonden. U dient akkoord te gaan met de veiligheidsinstellingen.

   Android365_4

   U kunt nu diverse Accountopties wijzigen en klik op Volgende.Android365_5

   • Geef uw naam op, klik op volgende en uw account is ingesteld.

   Android365_6

   • De beveiligingsopties dienen nog ingeschakeld te worden.

   Android365_7

    

  • E-mailinstellingen - iPhone/iPad voor Exchange 365

   U kunt verbinding maken met e-mail van Office 365 of een ander op Exchange gebaseerd e-mailprogramma via de e-mailapp die op een Apple iPhone, iPad of iPod Touch is geïnstalleerd. Wanneer u verbinding maakt met uw account via de Microsoft Exchange-methode, hebt u toegang tot uw e-mail, agenda en contactpersonen en kunt u deze synchroniseren.

   • Open de instellingen op de iPad of iPhone en klik op E-mailinstellingen. Klik vervolgens op Nieuwe account.

   iPad1

   • Klik op Exchange om de instellingen te geven.

   iPad2

   • Geef je volledige e-mailadres en wachtwoord op. Geef een beschrijving van het betreffende account.

   iPad3

   • Kies de opties die je wil synchroniseren op de iPhone / iPad. Indien agenda's geselecteerd wordt, verschijnt er een keuze optie.

   iPad5

   • Klik vervolgens op Bewaar en het account is actief.

   iPad6

   • Het resultaat in de E-mailinstellingen

   iPad5

    

    

  • Overstappen op een andere versie van Office als u wisselt van Office 365-abonnement

   Als u tijdens de looptijd van uw Office 365-abonnement besluit over te stappen op een ander Office 365-abonnement, moet u mogelijk ook de versie van Office wijzigen die u eerder hebt geïnstalleerd. U kunt bijvoorbeeld wisselen tussen de volgende versies van Office 365.

   • Office 365 voor Professionals en Kleine Bedrijven Premium

   • Office 365 Business

   • Office 365 ProPlus

    

   Uw Office-installatie bijwerken op een pc of Mac

   Als u Office hebt geïnstalleerd op een pc, installeert u een nieuwe versie van Office. Als u Office hebt geïnstalleerd op een Mac, activeert u de installatie opnieuw.

   Een nieuwe versie van Office installeren op uw pc

   Als op een ander abonnement overstapt, moet eerst een nieuwe versie van Office installeren en vervolgens uw huidige versie verwijderen.

   BELANGRIJK   Afhankelijk van de nieuwe versie van Office die u installeert, zijn sommige apps, zoals Lync en Access, mogelijk niet opgenomen. 

   1. Een nieuwe versie van Office installeren op uw pc. 

   2. Verwijder de versie van Office die momenteel op uw computer is geïnstalleerd.

    1. Ga naar Configuratiescherm > Een programma verwijderen.

    2. Klik met de rechtermuisknop op de oudere versie van Office. Gebruik de kolom Geïnstalleerd op om te bepalen welke de oudere versie is.

    Gebruik de kolom Geïnstalleerd op om te bepalen welke versie van Office moet worden verwijderd

    BELANGRIJK   Gebruik niet het hulpprogramma Fix it, zoals vermeld in de instructies in KB2739501 om Office te verwijderen. Met Fix it worden beide versies van Office verwijderd.

   Office opnieuw activeren op een Mac

   Binnen 24 tot 48 uur nadat u uw abonnement hebt gewijzigd, wordt uw Office-abonnement gedeactiveerd. De volgende keer dat u een Office-toepassing opent, wordt een scherm weergegeven waarop staat Product gedeactiveerd.

   Als u uw Office-installatie opnieuw wilt activeren, selecteert u Aanmelden bij een bestaand Office 365-abonnement, en meldt u zich vervolgens aan met uw werk- of schoolaccount.

   Selecteer Aanmelden bij een bestaand Office 365-abonnement in het venster Product gedeactiveerd

    

  • Office 365 downloaden en installeren voor Windows
   1. Meld u aan bij Office 365 op http://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx.

    Als Office niet wordt weergegeven, bevat uw abonnement waarschijnlijk geen Office-toepassingen. Als u weet dat uw abonnement Office bevat, is aan u mogelijk geen licentie toegewezen. Zie Welk Office 365-product of welke Office 365-licentie heb ik?. Als Office niet wordt weergegeven, vraagt u uw Office 365-beheerder u een licentie toe te wijzen.

   2. Selecteer op de pagina Office een Taal en kies vervolgens Installeren.

    De pagina voor het installeren van de nieuwste versie van Office

   3. Selecteer Uitvoeren onder in het scherm.

    Selecteer Uitvoeren in installatiewizard
   4. Volg de aanwijzingen en accepteer de licentieovereenkomst.

   5. Wanneer ‘U kunt aan de slag’ wordt weergegeven, selecteert u Klaar.

    Selecteer Alles gereed! in de installatiewizard van Office

   U kunt nu aan de slag met Office. Typ in het Windows 8-startscherm of in het Windows 7-startmenu de naam van de Office-toepassing die u wilt gebruiken, bijvoorbeeld Word, en open deze. 

    

  • Office downloaden en Office voor Mac en Outlook voor Mac installeren
   1. Meld u aan bij Office 365 op http://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx.

    Als Office niet wordt weergegeven, bevat uw abonnement waarschijnlijk geen Office-toepassingen. Als u weet dat uw abonnement Office bevat, is aan u mogelijk geen licentie toegewezen. Zie Welk Office 365-product of welke Office 365-licentie heb ik?. Als Office niet wordt weergegeven, vraagt u uw Office 365-beheerder u een licentie toe te wijzen.

   2. Selecteer op de pagina Office een taal en kies Installeren. Office voor Mac 2011 wordt nu geïnstalleerd.

   3. Wanneer het schijfkopiebestand is gedownload, selecteert u het .dmg-bestand om het installatieprogramma van Office te openen.

    Bestand MicrosoftOffice2011.dmg selecteren
   4. Accepteer de licentieovereenkomst en voer uw Mac-wachtwoord in om de installatie te starten.

   5. Selecteer op het scherm Welkom bij Office: Mac de optie Aanmelden bij een bestaand Office 365-abonnement en meld u aan met uw werk- of schoolaccount voor Office 365.

    Aanmelden bij een bestaand Office 365-abonnement

   Outlook voor Mac downloaden Office en installeren

   Outlook voor Mac voor Office 365 installeren

   1. Meld u aan bij Office 365 op http://portal.office.com/OLS/MySoftware.aspx.

   2. Scroll op de Office-pagina omlaag naar Outlook voor Mac downloaden en selecteer Installeren. Volg de stappen in de wizard.

   U kunt Outlook voor Mac in combinatie met Office voor Mac 2011 installeren, maar het wordt aanbevolen Outlook voor Mac 2011-dockpictogram te verwijderen en Outlook voor Mac te starten met het nieuwe pictogram.

   Het Outlook voor Mac 2011-pictogram verwijderen uit de dock

   • In de dock sleept u de Outlook voor Mac 2011-app naar de Prullenbak (aan het einde van de dock).

    Outlook op de dock
  • E-mailinstellingen - Mac OS voor Exchange 365

   Het standaard e-mail programma voor MacOS ondersteunt Exchange 365.

   Indien er nog geen account ingesteld is begint de wizard voor het maken van een account automatisch. Anders kan er via het menu Mail -> Voorkeuren -> Accounts een nieuw account aangemaakt worden door in dit venster op het plusje links onderin te klikken.

   Vul bij het aanmaken van het Exchange 365 account uw naam, e-mailadres en wachtwoord in en klik op "Ga door".

   In het volgende scherm kunt u aangeven of Contactgegevens en Agenda's van het Exchange 365 account ook gesynchroniseerd moeten worden.

   Klik op "Maak aan" om het account aan te maken.

   Nu wordt de e-mail uit uw Exchange 365 account gesynchroniseerd met uw MacOS Mail programma.

  • E-mailinstellingen - Outlook voor Exchange 365

   Indien u Outlook in wilt stellen voor Exchange 365 dan is het doorlopen van de wizard van Outlook voldoende om dit helemaal in te stellen.

   Vul uw emailadres en wachtwoord in en doorloop de wizard. Outlook (vanaf versie 2010) zal zelf alle instellingen vinden voor het gebruik van Exchange 365 

  • Het wijzigen van een wachtwoord van Office 365 en Exchange 365

   login op https://portal.office.com

   klik nu rechtsboven in op het configuratie icoontje

   klik op wachtwoord wijzigen en volg de instructies

  • Hoe log ik in op mijn online cloud werkplek

   u heeft van ons een brief gekregen met daarin de url voor het ophalen van uw werkplek client. Met behulp van de inloggegevens kunt u op deze omgeving inloggen waarna u de client kan downloaden.

   Stap 1, log in op de door ons verstrekte pagina met uw eigen inloggegevens:

   Inloggen op de NetSolid Cloud omgeving

    

   Stap 2, download de desktop client

   Selecteer de juiste client en download deze naar uw bureaublad

    

   Stap 3, Zet het bestand op de gewenste plek, zoals uw bureaublad en start het bestand. U krijgt nu een waarschuwing, indien gewenst vinkt u de optie "niet meer vragen voor externe verbindingen van deze uitgever" aan als u deze waarschuwing niet meer wilt ontvangen.

   Vink de optie aan

    

   Stap 4, vul uw inlognaam en wachtwoord in die u van ons gekregen hebt en klik op OK.

   Login met de juiste gegevens

  • Wachtwoord wijzigen

   Indien u ingelogd bent op onze online werkplek dan kunt u door middel van het tegelijk indrukken van de toets combinatie ctrl+alt+end uw wachtwoord wijzigen. Het nieuwe wachtwoord dient wel te voldoen aan een aantal eisen:

   • Minimaal 7 karakters
   • Geen deel van de inlognaam of delen van de volledige naam
   • Het wachtwoord dient minimaal 3 karakters te hebben uit de volgende categorieën

   1. Hoofdletters
   2. Kleine letters
   3. Cijfers
   4. Speciale tekens

   Als u een email only account heeft en dus niet in kan loggen op een online werkplek dan is het ook mogelijk het wachtwoord te wijzigen. Stuur even een e-mail naar onze support desk om de link hiervoor op te vragen. 

  • Spamexperts instellen voor domeinpointers

   Login op uw webhostingpanel https://uwdomeinnaam:2222

   Klik rechts onderop op Spam experts

   Klik nu op login van het hoofddomein

   Een nieuw venster wordt geopend en hierin klikt u op Domein aliassen.

   Vervolgens vult u bij "voeg alias toe", de extra pointer domeinen in.

   Hierna gaat u terug naar het venter met uw webhosting en klikt u op domeinaanwijzers

   Vervolgens klikt u op DNS manage van een domein.

   U voegt vervolgens een mx 10 record toe met mx1.mijnspamfilter.nl. (LET OP DE LAATSTE PUNT ACHTER NL!!)

   Vervolgens haalt u het originele mail record weg bij mx

   Dit doet u vervolgens bij alle aliassen.

  • Spamexperts email vrijgeven die onterecht als spam gemarkeerd is

   Login op uw webhostingpanel https//:uwdomeinnaam:2222

   Klik rechts onderop op Spam experts

   Klik nu op login van het hoofddomein

   Een nieuw venster wordt geopend en hierin klikt u op spoam quarantaine.

   Klik links op het betreffende email bericht en selecteer de gewenste optie zoals vrijgeven waarna het bericht alsnog in uw emailbox terecht zal komen. U kunt ook deze afzender gelijk op uw whitelist plaatsen zodat alles van deze afzender niet meer als spam gezien wordt.

    

© NetSolid Sights
Morsestraat 11 Tiel - All rights reserved.

Social